torstai 3. lokakuuta 2013

Elämää ei sen enempää

Viime lauantaina tosiaan oli kuin olikin piknik. Syötiin, juteltiin ja pelailtiin lento- ja jalkapalloa puistossa. Päivä oli "Kaupungin päivä". Krasnodar ilmeisesti täytti vuosia tai jotain, en ole ihan varma, eikä isäntäperheenikään oikein tiennyt. Piknikin jälkeen kävin myös jonkinlaisessa eläinpuistossa, joka sijaitsi siis samassa puistossa. Illalla kävin vielä äidin ja isän kanssa jossain pienemmässä elokuvateatterissa katsomassa lyhytfilmejä, koska siellä oli yksi suomalainen ja he halusivat siksi mennä sinne.

Alkuviikosta oli taas normaalisti koulua. Tosin välillä skippaan ekan tunnin ja mene vasta toiselle, koska se on paljon miellyttävämpi perheelleni.. Eikä minuakaan kyllä haittaa yhtään nukkua hiukan pidempään. Täällä on siis remontti kesken ja osa perheestä nukkuu keittiössä (täällä on kyllä todella isot huoneet) ja jos siis menen jo ensimmäiselle tunnille, niin hekin joutuvat heräämään aikaisemmin. Venäjän kieli on kyllä ihanaa, mutta välillä vaan alkaa turhauttaa, kun ei ymmärrä mitään. Lisäksi vaatii kauheasti energiaa koko ajan yrittää ymmärtää ja puhua vieraalla kielellä. Täytyy kyllä sanoa, että varsinkin perheeni kanssa olen jo oppinut kommunikoimaan hyvin. Ehkä se johtuu siitä, että he ovat oppineet kommunikoimaan minun kanssani ja tietävät miten selittää asiat niin, että ymmärrän. Äiti aina auttaa minua venäjän läksyissä ja minä taas autan häntä suomen opiskelussa. Se on kyllä vaikeaa, koska en minä osaa suomen kielioppia! Tiedän vain mikä on oikein ja mikä väärin kuulemisen perusteella, enkä osaa perustella miksi näin on :p

Huomenaamulla lähden AFS:n orientaatioleirille viikonlopuksi. En oikein tiedä mitä siellä on tai ketä vaihtareista sinne tulee, mutta tiedän tapaamispaikan ja kellonajan, joten niillä mennään. Nyt pitäisi vielä pakkailla, mikä on tosin vaikeaa, koska en tiedä mihin pakkaan. Minulla on vain nuo matkalaukut, jotka otin Suomesta ja pakko kai käyttää tuota pienempää, vaikka se ei olekaan kaikkein käytännöllisin.. Illalla olisi tarkoitus myös mennä katsomaan jalkapalloa isän kanssa. Mietin vaan, että mitä laitan päälle, koska sää täällä on ollut viime päivinä kylmä ja sateinen.. ja molemmat pitkät housuni kuivumassa (mukana siis farkut ja kollarit). Pakko kuitenkin kehitellä jotain lämmintä, koska on taas ollut pientä flunssanpoikasta tässä. 

Lopuksi vielä pitää sanoa, että yritin tehdä täällä suomalaista pannukakkua. Lopputulos ei tosin (kiitos perheen kaasuhellan) ollut kovin kotoinen. Pannari oli siis uunissa yli tunnin verran, mutta oli silti hieman raa'an oloinen! Suomessa olen tottunut siihen, että leivonnaiset sun muut ovat valmiita kun ne ovat pinnalta ruskeita. Vaan kaasu-uunissahan lämpö tulee alhaalta ja paistopinta siis alapuolelle. Ehkä vielä jossain vaiheessa oppisin käyttämään paremmin tuota kaasuliettä.

Rakkaudella
Nella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti