tiistai 3. joulukuuta 2013

Lunta tulvillaan on raikas talvisää...

.. no ei nyt ihan, mutta tänään satoi tänne ensilumi (tai mitä räntää ja rakeita sieltä välillä tuli). Pitäisi varmaan iloita siitä, mutta jotenkin siitä tuli vaan masentuneempi olo, kun tiedän, ettei tänne tule paljoa lunta. Kyllä sitä nyt hiukan maahan jäi, mutta luultavasti sulaa pian pois. Onhan se nyt kuitenkin parempi kuin vesisade, jota täällä on myös ollut viime päivinä. Tykkään kyllä enemmän Suomen talvesta! Täällä se tulee todennäköisesti olemaan tällaista: karu maa ja puut, melko kylmä (tänään hui: yksi aste pakkasta!), vesisadetta ja ehkä hieman lunta. Eikä siitä lumesta edes ole paljoa iloa, kun ei pääse hiihtämään tai pulkkailemaan tai muuten vain tekemään kaikkia lumitouhuja :p



Toinen vaihtari meidän koulusta, Heidi (http://heidimns.blogspot.fi/), kirjoitteli omaan blogiinsa joulumasennuksesta, kun ei ole tänä vuonna viettämässä sitä perinteiden joulua Suomessa. Itselläkin välillä aika samanlaisia ajatuksia, kun ei voi odottaa sitä joulua, joka joka vuosi on tullut. Kai se on kaipausta siitä, että haluisi välillä niitä tuttuja asioita ja minulle ainakin sitä, että tietää tasan tarkkaan mitä on tulossa. Täällä kun en yhtään tiedä mitä odottaa tulevalta vuodenvaihteelta.

Olin siis kerran siellä toisella koululla (nro. 49). Autoin kahden vitosluokan ja yhden kakkosluokan englannin tunneilla opettajia. Siellä lapset olivat kauhean kiinnostuneita ja yksi tyttö kysyi silmät pyöreinä, että olenko minä ihan oikeasti Suomesta :D Kakkosluokan tunnilla mietin, että mikseivät venäläiset osaa englantia, kun he jos toisella luokka-asteella yrittivät oppia esimerkiksi perusfraaseja. Vitosluokalla sitten en enää ihmetellyt, ku he siellä miettivät aivan samoja fraaseja kuin kakkosluokkalaiset (What is your name? How old are you? Where are you from? jne. ). Ehkä näillä ei sitten ole motivaatiota opiskella sitä oikeasti tai jotain..
          Kuten sanoin, oppilaat siellä koulussa olivat yleisesti ottaen todella kiinnostuneita minusta. Vitosluokkalaiset halusivat ottaa kuvia mun kanssa ja muutama tyttö tuli sanomaan mulle "You are really pretty." Awws <3 Sanoin myös, että haluaisin käydä siellä kymmenen ja yhdentoista luokan tunneilla, jotta voisin tutustua niihinkin. Ilmeisesti menen nyt sitten perjantaina sinne uudestaan.

Yleisesti ottaen mun mulla on kaikkea tosi kivaa luvassa täällä! Toivottavasti ensi viikonloppuna amerikkalainen vaihtari pääsee tulemaan Krasnodariin ja omat host vanhempani lupasivat, että hän saa tulla tänne yöksi :)
          Yksi vapaaehtoinen kysyi jokin aika sitten, haluaisinko lähteä oopperaan tai/ja balettiin heidän perheensä kanssa. Totta kai heti halusin, vaikka en koskaan mikään suuri kulttuurinystävä olekaan ollut. Täytyyhän sitä kaikkea kokeilla!
          Toinen vapaaehtoinen taas kysyi minua ja muutamaa muuta tuomaroimaan AFS:n kilpailua. AFS:llä täällä on siis kilpailu venäläisille, jossa pääpalkintona on täysin kustannettu vaihtovuosi ja sen jälkeen jotain osastipendejä. Ensimmäisellä kierroksella heidän piti kirjoittaa essee ja toinen kierros järjestetään täällä Krasnodarissa, jota minäkin ilmeisesti pääsen siis arvioimaan. Tulee kyllä varmasti olemaan vaikeaa, kun tietää, että kaikki osanottajat varmasti haluaisivat lähteä vaihtoon!
          Sitten onkin jo vuorossa venäläinen Uusi Vuosi, jota juhlitaan vuodenvaihteessa. Sen jälkeen lähden AFS:n talvileirille Voronezhiin! Nyt pitää vain jaksaa odottaa täällä kaikkea ja yrittää nauttia jo siitä mitä on (jotenkin tuo jälkimmäinen on mulle jatkuvasti kamalan vaikeaa).

Täälläkin joka aamu pitää nousta sängystä, vaikka ei yhtään huvittaisi! Tsemppiä sinne kaikkialle - oli sitten kylmä tai kuuma :)

Rakkaudella
Nella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti